Annons
Annons

Hur långt är du beredd
att driva oss Bengt Svenson?

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Åter igen visar Rikspolisstyrelsen hur de ser på sin personal. Är de inte nog med att vi sedan ATA Polis lanserades i oktober 2008 arbetar under förhållanden som är direkt skadliga för både medarbetaren och verksamheten.

Vem är rådgivare åt Bengt Svenson? Vem har sett till att Bengt har en inställning till avtalen som inte medger några ändringar trots att man kan motivera detta med betydande verksamhetsvinster.

Vi tar oss friheten att spekulera i, med ledning av den politik som han som chef för svensk polis driver, att det inte är någon som har polisiär erfarenhet eller insikt i basala humanistiska värderingar. Det verkar som att man i förhandlingsdelegationen endast är intresserade av att vinna kortsiktiga ekonomiska fördelar och att krama ut så mycket arbetstid som möjligt. Att vinna och vinna ännu mer hela tiden är parollen.

Att myndighetens chefer sedan skall leda personal mot verksamhetsmålen och skapa ett tryggare samhälle kommer helt i andra hand. Hur man som direkt eller indirekt ledare skall kunna arbeta med personal som inte får den uppskattning och arbetsmiljö som de förtjänar är för oss en gåta. Det är det även för myndighetens chefer som med få undantag också de är våra medlemmar.

När Rikspolisstyrelsen först säljer en pensionsuppgörelse till sina poliser som på grund av arbetets art inte förväntas leva lika länge som riksgenomsnittet till ett extremt högt pris som tär hårt på myndighetens humankapital. Sedan låter Rikspolisstyrelsen sina egna chefer som är medlemmar i SACO/S få samma pensionsavsättning till en mycket låg kostnad och helt utan förändringar i arbetstid.

Varför skall man då vara med i facket som ändå inte kan komma fram till ett avtal som ger mig en adekvat löneutveckling? 

Om Rikspolisstyrelsen beter sig på detta vis mot 20 000 medlemmar, hur kommer de uppföra sig mot enskilda anställda som bara representerar sig själva? Faktum är att nästan samtliga arbetsmiljöförbättrande åtgärder såsom skyddsväst och fri uniform är resultat av långa och hårda förhandlingar mot arbetsgivaren där förbundet på grund av sitt rekordhöga medlemsantal haft ett bra förhandlingsläge.

Vi har fortfarande rätt till fyra veckors sammanhängande semester. Passa på att njuta av den i sommar, för nästa gång så kan det vara den som Bengt Svenssns förhandlingsdelegation vill nagga i kanten. Hur långt vill Bengt Svenson driva oss, vad tror att han kan vinna på att köra oss i botten? Tycker han att vi trots de goda resultat vi visat de senaste åren inte är värda bättre? Förra gången det begav sig, i oktober 2008, var vi många som fick nog och därför samlades i Polishusparken. Den här gången är det till slut RPS fönster vi måste titta in i. Därför är det rimligt att vi denna höst samlas i Kronobergsparken för att visa vår ståndpunkt!

Polisföreningen Birger Jarl Polisförbundet

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst