Annons
Annons

Stockholmspolisen tar betalt
för arenabevakning

18 oktober 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

920 kronor per polis och timme. Så mycket kommer det att kosta när Stockholmspolisen ska bevaka sportevenemang som anordnas av aktiebolag. Den första matchen det gäller är hockeyderbyt mellan AIK och Djurgården den 14 november.

För att klubbarna ska kunna anpassa sig till de nya reglerna kommer avgiften att vara nedsatt med 75 procent fram till den 1 juli nästa år. Beslutet att ta betalt för matcherna är en följd av gällande lag, ersättningsnivån har beslutats av regeringen och pengarna tillfaller statskassan. I Stockholm är det sex klubbar som kan bli tvungna att betala för polisinsatsen – AIK Ishockey och Fotboll, Djurgården Ishockey och Fotboll samt Hammarby Fotboll och Bandy.

När det gäller hockeyn, där säsongen precis håller på att starta upp, kommer de vanliga seriematcherna att bli betalningsfria, eftersom polisen redan har fattat beslut om insatserna där. Däremot kommer det att bli krav på betalning vid två så kallade högriskmatcher och vid eventuella slutspelsmatcher.

– Vår förhoppning är att vi på sikt ska få mindre oroligheter och därmed kunna dra ned på polisinsatserna, vilket leder till lägre kostnader för klubbarna. Men det kräver att man ytterligare utvecklar det förebyggande arbetet från förbund, klubbar och arrangörer, sa länspolismästare Carin Götblad vid en pressträff när förslaget presenterades i mitten av oktober.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst