Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill inge människorna någon slags känsla …”
Så skrev Hjalmar Söderberg i Doktor Glas för mer än ett sekel sedan. Det är tänkvärda ord som då och då poppar upp i min hjärna. Kanske kan de även tillämpas på en tidning? Jag tänker på alla de känslor artikeln om Donna, den första polisstudenten i slöja, väckte hos människor. Kommentarerna lät inte vänta på sig – delvis i form av mejl till oss på redaktionen, men framför allt på olika forum på nätet. En del positiva, men många negativa.

Jag kan förstå att människor känner sig ovana vid, eller kanske avvaktande till, att poliser får bära slöja till uniformen. Men att det väcker avsky och att vissa uttrycker ett faktiskt hat gentemot islam och personer som bär slöja har gjort mig mycket illa berörd. Tonläget i debatten har stundtals varit hårresande. Jag bara hoppas att det inte påverkar Donna, polisstudenten som valt att bära slöja, eller andra som vill göra samma sak, allt för negativt.

För att återknyta till Doktor Glas så förväntar jag mig knappast att Polistidningen ska bli älskad eller beundrad. Förhoppningsvis inte heller avskydd eller föraktad. Däremot hoppas jag att ni blir berörda och helst gillar det vi gör. Och enligt den läsarundersökning som vi låtit göra ser det ut som att många av er gör det. Mer om denna kan du läsa här.

Anna Hjorth
Chefredaktör
Tel 08-676 97 35

Ämnen i artikeln

Detta är Redaktörens rader. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst