Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det är bättre att blicka framåt än att snegla bakåt och gräva i det som varit. Säkert kloka ord, som inte minst har uttalats av fotbollsspelare och sportjournalister efter EM-festen som kom av sig. Men nu väljer vi på Polistidningen att ändå att titta lite bakåt.

”Jag intervjuade dem om förhoppningar, farhågor och förväntningar och fick följa med dem ut på ett av de allra första arbetspassen.”

För tre år sedan träffade jag en grupp nyblivna polisaspiranter i Kristinehamn i Värmland. Jag intervjuade dem om förhoppningar, farhågor och förväntningar och fick följa med dem ut på ett av de allra första arbetspassen. Nu har jag träffat dem igen och ställt frågor om hur de ser på sitt yrke i dag. Nu, när de blivit varma i kläderna och har fått en mer grundad bild av vad det egentligen innebär att vara polis. För mig som journalist var det väldigt givande att få göra den här typen av återblick. Förhoppningsvis blev det också spännande läsning – inte minst för alla er som precis ska påbörja aspiranten någonstans i en polismyndighet. (Resultatet kan du läsa här.)

Annars försöker jag själv mest att blicka framåt just nu. Semestern väntar precis om hörnet. Och trots att jag tycker att jag har världens bästa journalistjobb så ska det bli skönt med några veckors paus. Jag hoppas att ni läsare också har möjlighet att ta igen er och ladda inför hösten. För det är ni värda.

Anna Hjorth
Chefredaktör
Tel 08-676 97 35

 

Ämnen i artikeln

Detta är Redaktörens rader. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst