Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Små ljus i mörkret. Det behöver åtminstone jag den här tiden på året. Och visst finns de. Först på alla upplysta kyrkogårdar runt allhelgonahelgen i början av månaden. Och nu snart i form av adventsljusstakar, ljusslingor och julstjärnor.

”Ni sätter fingret på risker och faror som era kollegor utsätts för i jobbet.”

Det finns också en hel massa andra ljus som lyser upp tillvaron. Jag tänker till exempel på skyddsombuden. I hundra år har funktionen funnits i Sverige, och jag tror inte att man kan överskatta den nytta de har gjort på arbetsplatserna. I dag ser arbetsmiljön, tack och lov, betydligt bättre ut än för hundra år sedan. Men det finns mycket kvar att göra. Jag vet att ni som har uppdraget jobbar hårt. Ibland med en arbetsgivare, som inte ser kopplingen mellan en bra arbetsmiljö, nöjda poliser och goda resultat. Ni sätter fingret på risker och faror som era kollegor utsätts för i jobbet.

Som i Dalarna, där skyddsombudet nyligen stoppade kriminalteknikernas jobb på brandplatser, eftersom de utsätts för cancerframkallande ämnen – utan skyddsutrustning och utbildning. Eller i Luleå, där den psykosociala arbetsmiljön på vissa ställen är så dålig att den har blivit anmäld till Arbetsmiljöverket.

Ett ljus som lyst upp tillvaron för oss på redaktionen är att vår formgivare, Ali Moosavian, tog hem en guldmedalj i Svenska Designpriset för det jobb han gör med Polistidningen. Grattis Ali – och tack alla som röstade!

Ämnen i artikeln

Detta är Redaktörens rader. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst