ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Norsk polis ett steg närmare beväpning – facket sa ja

Publicerad 2012-11-08

Aktuellt Det norska polisförbundet, Politiets Fellesforbund, säger ja till en generell beväpning av norsk polis. Det historiska beslutet fattades efter debatt och omröstning på förbundets landsmöte.

71 av de 124 delegaterna röstade för att förbundet ska arbeta för en generell beväpning av polisen. Man gick därmed emot förbundsstyrelsens inställning, som har varit att norsk polis även i fortsättningen ska vara obeväpnad. Men ordförande Arne Johannessen förklarade direkt efter avgörandet att han nu är beredd att arbeta för majoritetens beslut.

– Landsmötet har gjort ett historiskt ställningstagande. Den här debatten har existerat i Norge sedan 1920-talet, på så sätt kan man säga att det var på tiden.

Omröstningen ägde rum på torsdagsförmiddagen efter en lång och engagerad debatt som egentligen skulle ha avslutats redan på onsdagen. Men det var så många som ville ta till orda att debatten drog ut på tiden.

Beväpningsfrågan diskuterades även på förbundets landsmöte 2011. Då enades man om en lista med krav på förändringar i vapeninstruktionen, riktade till den norska rikspolisstyrelsen och justitiedepartementet. Resultatet har dock uteblivit, vilket många av debattörerna kritiserade. Därför beslutade landsmötet att man ska trycka på ännu hårdare i frågan.

Läs mer på Politiforum.