Annons
Annons

Utbildningsförslag på remiss

29 november 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

RPS vill att polisstudenterna ska tillbaka till skolbänken efter avslutad aspirant.

Det är ett av förslagen på förändringar som nu är ute på remiss hos polisutbildarna i Växjö, Umeå och PHS. Det skriver Nordiska Polisforskningsnätverket i ett nyhetsbrev.

Den sex månader långa praktiken ska enligt förslaget inte längre avsluta utbildningen – i stället ska de blivande poliserna tillbaka till skolbänken i två månader innan de får ta examen. Syftet är att öka integrationen mellan teori och praktik.

Från Polisforskningsnätverket är man dock kritisk till att integrationen begränsas till två månader och menar att upplägget innebär att ”misshushålla med den möjlighet till reflektion de praktiska momenten möjliggör”.

– En ökad integration mellan teori och praktik är mycket bra i grunden. Men vi som utbildar poliserna tycker att det är alldeles för kort tid. Det vore bättre med en hel termin – då har studenterna en verklig möjlighet till fördjupning och kan reflektera över vad de har lärt sig, säger Rolf Granér som är lektor och forskningskoordinator vid polisutbildningen i Växjö.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst