Internutredning om polisskott i Södertälje skrivs av

17 januari 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En vecka efter att en rånare skjutitis ihjäl i Södertälje meddelade åklagaren att det inte blir något åtal mot den polis som avlossade skotten. Nu står det också klart att det inte blir några arbetsrättsliga konsekvenser för polismannen.En vecka efter att en rånare skjutitis ihjäl i Södertälje meddelade åklagaren att det inte blir något åtal mot den polis som avlossade skotten. Nu står det också klart att det inte blir några arbetsrättsliga konsekvenser för polismannen.

Rånare sköts ihjäl

Den 4 januari rånades en guldsmedsbutik i Södertälje. En av rånarna riktade vad som såg ut att vara ett automatvapen mot polisen, som sköt honom i huvudet. Han avled senare av skadorna. Vapnet som rånaren hade visade sig vara en attrapp.

– Vi har beslutat att skriva av ärendet. Det finns ingen anledning att göra något mer arbetsrättsligt eftersom gällande riktlinjer och förordningar har följts, säger Tomas Rönnberg som är jurist på enheten för interna utredningar vid Stockholmspolisen.

Beslutet innebär att Pan, Personalansvarsnämnden, inte kommer att ta upp frågan om att ge polisen någon disciplinpåföljd i form av varning eller löneavdrag.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst