Annons
Annons

Frysta rekryteringar
skapar frustration

8 april 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

314 port UF Sophia Willander Skåne SydordfSophia Willander var fackordförande redan under polisutbildningen i Växjö.
Nyligen valdes hon till ordförande för både Polisförbundet Skåne och Förbundsregion Syd.

Sophia Willander var fackordförande redan under polisutbildningen i Växjö. Nyligen valdes hon till ordförande för både Polisförbundet Skåne och Förbundsregion Syd.

Kalmar, Kronoberg och Blekinge har en plats var i den tillfälliga förbundsregionsstyrelsen, medan poliser från olika delar av Skåne sitter på övriga tolv platser.
–Vi har nätverkat och tvärgruppat i ett år och då varit  lika många representanter från alla förbundsområden. Tillsammans har vi kommit fram till att fördelningen ska utgå från antalet medlemmar. Tomas Stjernfeldt från Kronoberg är förste vice ordförande, framhåller Sophia Willander.

Hon är heltidsfacklig sedan drygt två år.  Bland annat har hon jobbat mycket med SPT och kommenderingar samt ansvarat för jämställdhet och mångfald.
–Det är en förmån att få vara heltidsfacklig. För det blir lite hattigt när man kombinerar det fackliga uppdraget med treskift, även om är det förstås är en fördel med den förankring man får, säger Sophia Willander.

Sophia Willander

314 port UF Sophia Willander Skåne SydordfÅlder: 41 år
Bor: i Veberöd, utanför Lund.
Fackligt uppdrag: Nyvald Ordförande för Polisförbundet Skåne och Förbundsregion Syd.

FÖRBUNDS-
REGION SYD

Antal medlemmar:
3 326 varav Skåne 2 439, Kalmar 347, Kronoberg 284 och Blekinge 256.

Huvudskyddsombud:
Anders ”Lillis” Nilsson

Hon beskriver  en skräckblandad förtjusning inför uppgiften att vara med och påverka omorganisationen och framhåller stolt styrelsens mix av nya och erfarna förmågor. Samtidigt anas viss besvikelse över att Skånes länspolismästare Klas Johansson, som förbundet har ett väl inarbetat samarbete med, försvinner till Norrland.

Runt om i regionen börjar oron bli påtaglig. Många chefer undrar vad som ska hända med dem själva. Ändå ska de skapa trygghet för sina medarbetare som också de funderar på framtiden.
–Så har också stoppet i rörlighet redan dragit igång. Man har fryst pågående rekryteringar vilket är frustrerande för många medlemmar. Men sammanhållningen är bra, så nu riktar man sin ilska åt rätt håll, mot arbetsgivaren, säger Sophia Willander.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst