Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Jag borde skriva om Limhamn. Om nazister, våld och skadade motdemonstranter. Om stenar och flaskor. Om fakta, rykten och rena spekulationer. Om hot och hat.

Men det får bli en annan gång. I skrivande stund dominerar händelserna 23 augusti nyhetsflödet. Dessutom rullar Svenskarnas Parti och övriga valrörelsen vidare med fortsatt polis– och mediebevakning medan de här raderna förbereds för tryck.

Vad det rapporteras mindre om är den kommande Polismyndigheten. Om knappt fyra månader ska själva skrovet sjösättas. Ändå väljer man från politiskt håll att vänta med beslutet om vem som ska styra skutan.

Senast på måndag ska alla anställda ha fått besked av sin närmaste chef var i den nya myndigheten de placerats. Men den inmappningen är preliminär, påpekar Göran Malmborg, ombudsman på Polisförbundet (Läs mer här). Två veckor senare är deadline för att motsätta sig övergången.

evaweb3De slutgiltiga besluten om vem som ska arbeta med vad tas nästa år. Enligt den blivande HR-direktören Kajsa Möller kommer de flesta rent geografiskt att arbeta vidare där man är idag även efter januari 2015:
”Det är ju inte hållbart att tvinga någon att flytta på sig. Vi vill ju fortsätta vara en attraktiv arbetsplats.”

Det låter ju bra.  Snart är det upp till bevis.

 

Eva Schoultz
Chefredaktör och ansvarig utgivare
Polistidningen

 

Läs mer: Intervjun om extremism med forskaren Heléne Lööw är åter aktuell. Länkar till polisnyheter finns i mitt Twitterflöde @ESchoultz, som kan nås i vänsterspalten här på webben.

Ämnen i artikeln

Detta är Redaktörens rader. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst