Annons

Annons

”Vi ska snart ha det där på plats”

5 november 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Anders Ygeman
Anders Ygeman

Ännu finns inget beslut om ny rikspolischef, men inrikesminister Anders Ygeman är inte stressad. Ännu finns inget beslut om ny rikspolischef, men Anders Ygeman är inte stressad.

anders ygeman
Anders Ygeman.

– Det är naturligtvis jag som har bollen men sen ska det ju till ett regeringsbeslut och samråd med de andra partierna, säger inrikesministern.

Men har ni någon på lut?
– Jag väljer att inte kommentera det. Där får man vara juste och ha respekt för de som har sökt jobbet.
Justitieminister Morgan Johansson (S) har tidigare sagt att en ny rikspolischef ska vara utsedd senast i början på november. I skrivande stund återstår bara åtta veckor tills den nya myndigheten sjösätts.

Börjar det inte bli i grevens tid?
– Det var ju så att Morgan och Beatrice gjorde upp att man skulle vänta till efter valet och det var väl juste. Och jag har ju svårt att tycka att tre veckor är en lång tid för att rekrytera en rikspolischef även om ansökningar och allt har varit inne innan. Vi ska snart ha det där på plats. Men det är viktigt att både jag och regeringen är trygga med att det är rätt man eller kvinna på jobbet.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst