Annons
Annons

Bara en av tre tror
på förbättring i det nya

19 december 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Var tredje polis tror att verksamheten kommer att fungera bättre efter omorganisationen. Det visar en Sifoundersökning Polisförbundet låtit göra.

Var tredje polis tror att verksamheten kommer att fungera bättre efter omorganisationen. Det visar en Sifoundersökning Polisförbundet låtit göra.

Drygt 1 000 poliser har svarat på hur de tror att polisens verksamhet kommer att fungera med den nya organisationen jämfört med i dag. De intervjuade har fått fem svarsalternativ som sträcker sig från mycket bättre till mycket sämre.

32 procent trodde att det skulle bli bättre och 45 procent trodde att det skulle bli som det är i dag. Resten tror på en försämring eller avstår att svara.

Polisförbundet har ställt sig bakom flera av huvuddragen i omorganisationen. Enligt förbundets ordförande Lena Nitz gick man också in med stora förväntningar men har blivit mer oroade med tiden.
– Nu känns det osäkert vad omorganisationen kommer att resultera i, säger hon i ett pressmeddelande.

Under hösten har flera förhandlingar mellan förbundet och Polissamordningen lämnats i oenighet. Enligt förbundet har det bland annat handlat om beslut angående chefer och inplacering av medarbetare.

Lena Nitz pekar också på fackets oro över att inga extra resurser har tillsats för att genomföra omorganisationen.

Lena Nitz.
Lena Nitz.

– Hur mycket man än ritar om den organisatoriska kartan och till exempel utfäster de medborgarlöften som polisledningen vill ska prägla det lokala polisarbetet så är det ändå till syvende och sist verkliga poliser som ska bemanna rutorna. Och personal är resurser som kostar pengar, säger hon.

Fotnot: 1046 yrkesverksamma poliser har svarat på medlemsundersökningen som genomförts via telefon. Av dem som besvarat frågorna är 721 män och 325 kvinnor.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst