Annons
Annons

Hej Dan

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Tack för att du svarade.
Vad är det som gör att Du upplever situationen så annorlunda?”
Ja. Var ska jag börja …? skriver Robert Sollare i ett öppet brev till rikspolischef Dan Eliasson.

Tack för att du svarade.
Vad är det som gör att Du upplever situationen så annorlunda?”
Ja. Var ska jag börja …?

Problem med chefer och Rikspolischefer i synnerhet är att de ytterst sällan får ärliga svar när de är ute och pratar med ”polisen på gatan”.

De du möter är i allmänhet ”utvalda” av chefer som av naturliga skäl vill visa att alla ”längtar man efter förändring och nya möjligheter”.

Speciellt som det är mindre bra att man som chef har kritiska åsikter om hur omorganisationen genomförs…

Då passar man kanske inte som chef och får stiga åt sidan.

Många, många chefer är rädda för att det ska drabba dem själva. På så sätt får vi en tyst organisation som inte kommer att fungera.

Jag har inga som helst problem att både vädra mina åsikter, och så gott det går hindra de dumheter som skall genomföras till varje pris i omorganisationen.

En omorganisation som tar ytterst lite hänsyn till att polisverksamhet ser olika ut i Sverige.

Att polisverksamheten ofta kan skilja sig markant mellan storstad och glesbygd när det gäller hur medborgarna bäst får valuta för sina inbetalda skattepengar.

Men…arbetsmiljölagen gäller även polisorganisationen och de som leder den.

Att förändringar SKALL riskbedömas innan de eventuellt genomförs är för de flesta chefer på alla nivåer ett okänt begrepp.

Troligen kommer många chefer att få lära sig den hårda vägen att Arbetsmiljöverket inte tar någon hänsyn till att det är polisorganisationen som bryter mot arbetsmiljölagen. Nu finns möjligheten att ge de chefer som tror sig kunna bryta mot arbetsmiljölagen personliga viten.

Visst ska vi ändra på det som inte fungerar. Men att vi ska slå sönder fungerande arbetsmetoder som ger bra resultat, bara för att några på ”departementet” har hittat på något helt taget ur luften har jag ingen som helst förståelse för.

Vi som är anställda inom polisen kommer att få lida i många år av hur den här omorganisationen hanteras. Men mest synd är det om allmänheten som riskerar att få en dysfunktionell polisorganisation.

Om du önskar är jag, och den styrelse jag tillhör, Förbundsområde Kamraterna, region Stockholm, villiga, ja rent av glada, om vi fick prata med dig om hur vi fackliga/skyddsombud upplever omorganisationen.

 

Robert Sollare
Kamraterna
HSO Operativa enheten samt ersättande
HSO Utredningsenheten i region Stockholm

 

Läs Robert Sollares tidigare inlägg här

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst