Annons
Annons

Polisen flaggar för
behov av extramiljarder

27 oktober 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Betydligt fler anställda och flera miljarder extra i anslag. Det väntas Polismyndigheten behöva de närmaste åren enligt en prognos, rapporterar TT/SvD. (Uppdaterad)

Betydligt fler anställda och flera miljarder extra i anslag. Det väntas Polismyndigheten behöva de närmaste åren enligt en prognos, rapporterar TT/SvD. (Uppdaterad)

Rikspolischef Dan Eliasson har tidigare sagt att han inte vill begära mer pengar med tanke på det statsfinansiella läget. I förra veckan flaggade han dock för ett ökat behov, med anledning av flyktingsituationen. Nu har en prognos lämnats till regeringen.

TT skriver: ”Nästa år väntas Polismyndigheten preliminärt klara av ekonomiskt genom att utnyttja den så kallade anslagskredit som varje myndighet har, plus sparade pengar från i år. Sammanlagt rör det sig om 900 miljoner kronor. Men då ingår inte de ombildningskostnader som övergången från länsvisa till regionala ledningscentraler kommer att medföra. Inte heller har man räknat med kostnader för IT-utveckling som senarelagts till nästa år eftersom inte heller de kostnaderna är fastställda än.”

Mer exakta analyser och beräkningar av behoven återkommer polisledningen med senast i januari. Redan nu vill man avisera att det sannolikt krävs flera miljarder, uppger TT.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz säger enligt TT att polisledningen försatt polisverksamheten ”i en situation där man inte behövt vara om man tagit ansvar från början.”
– Nu verkar ledningen för Polismyndigheten överraskad över att det händer saker i omvärlden som påverkar polisarbetet. Men det kommer det alltid att göra och därför måste vår grundförmåga vara mer robust, säger hon till TT.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst