ANNONS;

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Polisutbildning inget
krav för gruppchefer

Publicerad 2015-10-22

Aktuellt Polisutbildning är inget krav när Polismyndigheten söker gruppchefer i region Öst. Facket har heller inte bjudits in att ha synpunkter på kravprofilen, ett tillvägagångssätt som ska tillämpas i hela landet.

– De har valt att ha MBL. Då ska de förhålla sig till den. Det gör de inte nu, säger Martin Ulvenhag, ordförande för Polisförbundet i region Öst.
Enligt honom har facket enbart fått information om rekryteringsprocessen och annonsens utformning men ingen möjlighet att komma med synpunkter.
Att rekryteringen görs på det här viset har enligt Martin Ulvenhag att göra med nationella riktlinjer från arbetsgivaren, som säger att ingenting ska förhandlas med facket innan en lämplig kandidat till tjänsten är vald.
Det man i region Öst främst invänder mot är annonsens kravprofil. Därför har man valt att påkalla en så kallad MBL12-förhandling.
– Man behöver inte ha polisiär utbildning utan det räcker med likvärdig. Vad är likvärdigt undrar jag?, säger Martin Ulvenhag
HR-avdelningen i Öst har enligt honom skickat frågan vidare till HR centralt.