ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Polisutbildning inget
krav för gruppchefer

Publicerad 2015-10-22

Aktuellt Polisutbildning är inget krav när Polismyndigheten söker gruppchefer i region Öst. Facket har heller inte bjudits in att ha synpunkter på kravprofilen, ett tillvägagångssätt som ska tillämpas i hela landet.

– De har valt att ha MBL. Då ska de förhålla sig till den. Det gör de inte nu, säger Martin Ulvenhag, ordförande för Polisförbundet i region Öst.
Enligt honom har facket enbart fått information om rekryteringsprocessen och annonsens utformning men ingen möjlighet att komma med synpunkter.
Att rekryteringen görs på det här viset har enligt Martin Ulvenhag att göra med nationella riktlinjer från arbetsgivaren, som säger att ingenting ska förhandlas med facket innan en lämplig kandidat till tjänsten är vald.
Det man i region Öst främst invänder mot är annonsens kravprofil. Därför har man valt att påkalla en så kallad MBL12-förhandling.
– Man behöver inte ha polisiär utbildning utan det räcker med likvärdig. Vad är likvärdigt undrar jag?, säger Martin Ulvenhag
HR-avdelningen i Öst har enligt honom skickat frågan vidare till HR centralt.