ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Kort varsel för nya polisassistenter

Publicerad 2015-11-05

Aktuellt Vecka 47 ska de nya polisassistenterna få besked om var i polisområdet de blir placerade. Måndag i vecka 50 ska de börja sina tjänster. I bästa fall har de därmed tre veckor på sig att ordna med bostad.

Nu är aspiranten snart avklarad och det är dags för de nya poliserna att få sin första tjänst. För inte så länge sedan fick alla besked om i vilket polisområde de ska jobba men ännu är det inte klart var i polisområdena.

– Det kan ju skilja tjugo mil i vissa polisområden och även i till exempel Stockholm kan det ju skilja flera mil, säger Peppe Larsson studerandeombudsman på Polisförbundet.
Han är mycket kritisk till att man inte har bättre framförhållning i regionerna. Detsamma gäller för lönerna som polisassistenterna inte heller får besked om förrän senare.

Enligt Max Lutteman, chef för kompetensförsörjning på HR, är det här inget nytt problem.
– Det har varit ännu kortare varsel. Men vi jobbar med att förbättra processen och det kommer att bli något bättre när de studenter som går tillbaka till skolan efter aspiranten ska börja jobba. Det har att göra med att vissa moment måste vara godkända innan du kan få jobb, säger han.

Men hur är det tänkt att man ska hinna ordna med bostad på så kort varsel?
– De flesta får ju komma dit de önskar och annars så gäller det ju att försöka lösa det tillfälligt. Men visst, det är ju alltid någon som inte kommer att bli godkänd eller som väljer att tacka nej om det blir en plats man inte kan eller vill jobba på, säger Max Lutteman.