Annons
Annons

Skyddsombud efter knivangrepp: ”Vi kommer att behöva höja nivån”

12 maj 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Händelsen 10 maj, då en polis i Borås knivhöggs, förändrar synen på arbetsmiljön i det aktuella området säger skyddsombudet Markus Eriksson.Händelsen 10 maj, då en polis i Borås knivhöggs, förändrar synen på arbetsmiljön i det aktuella området säger skyddsombudet Markus Eriksson.

Polisen som fick ta emot ett knivhugg i samband med oroligheter i området Hässleholmen i Borås klarade sig undan med relativt lindriga skador- fysiskt. Enligt Markus Eriksson fick hon sy ett par stygn i armhålan där hugget tog då hon försökte värja sig.
– Men psykiskt är det ju så klart tufft både för henne och för kollegan som var med. Hon har blivit utsatt för ett mordförsök så det är klart, säger Markus Eriksson till Polistidningen.

Enligt Göran Arvidsson som är chef för utredningssektionen i Älvsborg är två personer i skrivande stund anhållna. En misstänkt för våld mot tjänsteman och en misstänkt för mordförsök. Förundersökning pågår.

Markus Eriksson berättar att de båda poliserna var på platsen för att ta hand om en moped som körts omkull i samband med att en person greps misstänkt för drograttfylla.
– Då kom det först två killar som skulle ta mopeden och sedan kom det en hel mobb och ställde sig i halvcirkel kring poliserna, berättar han.
Förutom knivhugget fick de båda poliserna också ta emot ett antal sparkar.

Efter händelsen hade man bra avlastningssamtal och avslutningssamtal menar skyddsombudet och den psykosociala biten tas om hand.
– Det gäller ju även resten av turlaget som ju har drabbats genom att deras närmsta arbetskamrater har blivit utsatta för ett mordförsök.

En positiv sidoeffekt av händelsen menar Markus Eriksson var hur alla slöt upp i samband med händelsen.
– När det larmades ut var hela organisationen på fötter på en gång och allt fungerade fruktansvärt bra. En fin samhörighetskänsla som uppstod i nödläget, säger han.

Men inställningen till säkerheten i Hässleholmen har ändrats menar Markus Eriksson, som själv jobbar i ingripandeverksamheten. Enligt honom har det varit stökigt i området tidigare men då har det mest handlat om knuffar och höjda röster.
– De har flyttat fram sina positioner våldsmässigt. Det gör att vi behöver jobba annorlunda. Vi måste kanske ha dubbla patruller och nog vara förberedda på dödligt våld, säger han.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst