Annons
Annons

Regeringsuppdrag:
Säkra förmågan att hantera terror

16 juni 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polismyndigheten ska senast 1 juni 2017 redovisa sin samlade förmåga att hantera terrorattentat och andra angrepp.

Uppdraget ska genomföras i samråd med Säkerhetspolisen samt i relevanta delar med Försvarsmakten och Kustbevakningen.
– De terroristattentat som inträffat i vårt närområde de senaste åren visar på att terrorister kan slå till plötsligt, urskiljningslöst och i syfte att orsaka så stor skada och så mycket lidande som möjligt. Polismyndighetens förmåga att hantera en situation där attentat sker på flera platser samtidigt och pågår under en längre tid måste säkerställas, säger inrikesminister Anders Ygeman enligt ett pressmeddelande torsdagen 16 juni.

”Inom ramen för det nationella insatskonceptet har en rad åtgärder identifierats som nödvändiga för att säkerställa utvecklingen av ett sammanhållet insatssystem. Det är enligt regeringens mening angeläget att dessa åtgärder realiseras” står det bland annat i regeringsbeslutet.

Att insatskapaciteten ska säkerställas är en del av en överenskommelse från i höstas mellan regeringen och allianspartierna kring åtgärder mot terrorism.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst