Annons
Annons

Nya regler om
misstänkta terrorister?

31 mars 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Svenska myndigheter bör få utökade möjligheter att dela information om misstänka terrorister till varandra. Det anser inrikesminister Anders Ygeman som, enligt Sveriges Radio, flaggar för en lagändring.

Efter krav från bland annat polisen aviserar inrikesminister Anders Ygeman en lagändring med målet att polis, sjukvård och kommuner ska kunna utbyta information om misstänkta terrorister – något som i dagsläget är problematiskt på grund av sekretessregler. Ett första steg kommer att vara att en utredning tillsätts, rapporterar Sveriges Radio.

Ett exempel på en praktisk effekt av en lagändring kan vara att sjukvårdspersonal får möjlighet att kontakta polisen då de misstänker att patienter fått sina skador i samband med att de stridit för jihadister i Syrien.

Läs mer:

”Vi får bara koll på dem som det finns minst skäl att följa upp”

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst