Annons
Annons

Polisutbildning i Malmö
inom kort?

30 augusti 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Redan 2019 har man räknat på att ett par hundra utbildningsplatser ska finnas i Malmö. Det avslöjade justitie- och inrikesminister Morgan Johansson för Sydsvenskan under ett besök i staden.

Redan 2019 har man räknat på att ett par hundra utbildningsplatser ska finnas i Malmö. Det avslöjade justitie- och inrikesminister Morgan Johansson för Sydsvenskan under ett besök i staden.

På Socialdemokraternas partikongress i våras lovade partiet att satsa på polisen med tio tusen nya polisanställda till år 2024 och en ny polisutbildning i Malmö. Syftet med den nya utbildningens placering var att kunna rekrytera personer som annars inte gått utbildningen, om de blivit tvungna att flytta, och på så vis råda bot på polisbristen i området.

Man har inte löst lokalfrågan och det står inte klart var i Malmö utbildningen ska ligga. Kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh säger till Sydsvenskan att man inledningsvis kommer att få lösa det provisoriskt.

Malmös polismästare Stefan Sintéus uttalar sig positivt i Sydsvenskan.
– Det är viktigt för Malmö att ha poliser med sina bopålar i Malmö. Som förstår staden och den problematik som finns här, säger han.

Samtidigt påpekar han till tidningen att en baksida kan vara att en skola slukar ytterligare polisresurser. Det i ett Malmö som pressas hårt av gängkriminalitet och gränskontroller.
– Så vi måste ha tillräckligt med pengar, säger han till Sydsvenskan.

Peter Larsson, polis i Göteborg, är tveksam till den snabba processen kring en polisutbildning i Malmö. Han är även studerandeombudsman för Polisförbundet men uttalar sig utifrån sina personliga erfarenheter.
– Jag har jobbat med de här frågorna i fem år och aldrig hört någon som inte vill gå polisutbildningen för att den inte finns i Malmö. Växjö ligger två timmar bort och utbildningen finns också på distans, säger han till Polistidningen.
Peter Larsson tror att det som behövs är en bättre och kanske riktad rekrytering från vissa områden.

Han tror också att mycket kommer att lösa sig i och med att studenterna numer redan när de antas till utbildningen vet var de i slutänden kommer att jobba.
– Malmö kommer att få sina poliser. Men som det är nu har vi tomma platser på de utbildningar som finns. Det här är att börja i fel ände, säger han.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst