ANNONS;

ANNONS:

 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

Anders Ygeman
tackar för sig

Publicerad 2017-07-27

Anders Ygeman.

Aktuellt Efter turerna kring Transportstyrelse-skandalen slutar Anders Ygeman på egen begäran som inrikesminister.

Ny inrikesminister är Morgan Johansson. Detta är en del av en regeringsombildning som statsminister Stefan Löfven presenterade vid en direktsänd presskonferens på torsdagen. Denna som svar på allianspartiernas hot om missförtroendeförklaring av Anders Ygeman, infrastrukturminister Anna Johansson och försvarsminister Peter Hultqvist.

Vid presskonferensen berättade Löfven bland annat även att han kommer att föreslå att Anders Ygeman blir Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen.

På Twitter skriver Anders Ygeman:
Jag vill tacka alla poliser, brandmän, åklagare och kustbevakare. Det har varit en ära och förmån att arbeta med er för ett tryggare Sverige.”

Polisförbundets ordförande Lena Nitz tackar i en kommentar Anders Ygeman för gott samarbete.

Lena Nitz.

”Att vi fick till stånd nationell samling för uppvärdering av polisyrket är ett exempel på konstruktiva lösningar som kommit ur detta. Jag ser nu fram emot att slutföra det arbetet med justitie- och inrikesminister Morgan Johansson, då det är av stor vikt för en fungerande polisverksamhet. Det är positivt att Johansson var tydlig med att regeringen inser vikten av att skapa bättre arbetsvillkor för polisen och att det är en fråga högt på den politiska dagordningen. Vårt arbete fortsätter med oförminskad styrka.”

Ny infrastrukturminister blir Tomas Eneroth. För att justitieminister Morgan Johansson inte ska få för många frågor på sitt bord axlar Heléne Fritzon migrationsministerrollen. Peter Hultqvist fortsätter som försvarsminister enligt den laguppställning Löfven presenterade på torsdagen.