Annons
Annons

Anders Ygeman
tackar för sig

27 juli 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Efter turerna kring Transportstyrelse-skandalen slutar Anders Ygeman på egen begäran som inrikesminister.

Anders Ygeman.

Efter turerna kring Transportstyrelse-skandalen slutar Anders Ygeman på egen begäran som inrikesminister.

Ny inrikesminister är Morgan Johansson. Detta är en del av en regeringsombildning som statsminister Stefan Löfven presenterade vid en direktsänd presskonferens på torsdagen. Denna som svar på allianspartiernas hot om missförtroendeförklaring av Anders Ygeman, infrastrukturminister Anna Johansson och försvarsminister Peter Hultqvist.

Vid presskonferensen berättade Löfven bland annat även att han kommer att föreslå att Anders Ygeman blir Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen.

På Twitter skriver Anders Ygeman:
Jag vill tacka alla poliser, brandmän, åklagare och kustbevakare. Det har varit en ära och förmån att arbeta med er för ett tryggare Sverige.”

Polisförbundets ordförande Lena Nitz tackar i en kommentar Anders Ygeman för gott samarbete.

Lena Nitz.

”Att vi fick till stånd nationell samling för uppvärdering av polisyrket är ett exempel på konstruktiva lösningar som kommit ur detta. Jag ser nu fram emot att slutföra det arbetet med justitie- och inrikesminister Morgan Johansson, då det är av stor vikt för en fungerande polisverksamhet. Det är positivt att Johansson var tydlig med att regeringen inser vikten av att skapa bättre arbetsvillkor för polisen och att det är en fråga högt på den politiska dagordningen. Vårt arbete fortsätter med oförminskad styrka.”

Ny infrastrukturminister blir Tomas Eneroth. För att justitieminister Morgan Johansson inte ska få för många frågor på sitt bord axlar Heléne Fritzon migrationsministerrollen. Peter Hultqvist fortsätter som försvarsminister enligt den laguppställning Löfven presenterade på torsdagen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst