Annons
Annons

”Löftet om fler poliser verkar gudskelov ligga fast”

Polisförbundets första digitala kongress öppnades i förmiddags.
23 september 2020, 00:00

De 124 ombuden sitter i dagarna två uppkopplade runt om i landet och talar och röstar via digitala verktyg. En del sitter hemma i köket, en del på kontor. En del ensamma, en del i grupp. Kongresspresidiet håller till i en studio i Solna. Därifrån hölls också inledningstalet av ordförande Lena Nitz.

– Jag saknar verkligen er närvaro, men jag kan föreställa er framför mig och känna att ni är med mig, sa hon.

Hon talade om den osäkerhet pandemin fört med sig. Ökad arbetslöshet och sämre ekonomi för samhälle och individ. Det leder till problem som missbruk, psykisk ohälsa och brottslighet, som ger mer att göra för polisen. Lena Nitz tycker sig se att polisbristen blivit ett etablerat faktum, som inte hamnat i skuggan.

– Löftet om fler poliser verkar gudskelov ligga fast, jag tror inte att någon politiker vågar backa från det. Det jag oroar mig för är lönerna. Kommer pengar avsättas till polisernas löner? Det måste det. Lönerna måste upp.

Hon slog också fast att polis ska bli ett drömyrke för betydligt fler.

Vilka blir kongressens stora frågor? Vilka beslut tas? Och hur kommer det gå med tekniken?! Läs mer om det i kommande nummer av Polistidningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst