ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Backar om externt spår till hanterare

Publicerad 2020-11-03

Niclas Hallgren. Foto: Polisen.

Aktuellt Polisregion Bergslagen pausar planerna på att anställa icke-poliser för att funktionsutbilda dem till spanare och hanterare. 
– Vid en samlad bedömning har vi kommit fram till att vi inte är mogna för detta, säger Niclas Hallgren, biträdande regionpolischef.

Det blev många och starka reaktioner i sociala medier efter vår rapportering på måndagen om att region Bergslagen vill rekrytera personer utanför myndigheten för att utbilda dem till spanare, hanterare och trafikpoliser. Även internt har det kommit synpunkter, enligt Niclas Hallgren. Och nu har regionen tänkt om när det gäller funktionerna spanare och hanterare.
– Vi har fattat beslut om att inte annonsera ut dessa två inriktningar.

Hur kommer det sig?
– Vi har fört en diskussion internt om det här, vilket har gett ny kunskap. Sedan har vi noterat att det har blivit stort fokus på de här två funktionerna i sociala medier. Och när vi väger den input vi har fått mot våra chanser att hitta rätt personer utanför myndigheten i vår region så känns det inte viktigt att driva detta vidare i nuläget.
Han understryker att frågan kan bli aktuell igen.
– Det går inte att utesluta att det här kan behövas i framtiden.

Men när det gäller trafikpoliser går ni alltså vidare redan nu?
– Ja, det ser vi som en möjlig framkomlig väg. När det gäller den funktionen vill vi testa om det finns potentiella polisämnen att rekrytera utanför myndigheten.