Annons
Annons

Backar om externt spår till hanterare

Polisregion Bergslagen pausar planerna på att anställa icke-poliser för att funktionsutbilda dem till spanare och hanterare. 
- Vid en samlad bedömning har vi kommit fram till att vi inte är mogna för detta, säger Niclas Hallgren, biträdande regionpolischef.
3 november 2020, 08:00

Hur kommer det sig?
– Vi har fört en diskussion internt om det här, vilket har gett ny kunskap. Sedan har vi noterat att det har blivit stort fokus på de här två funktionerna i sociala medier. Och när vi väger den input vi har fått mot våra chanser att hitta rätt personer utanför myndigheten i vår region så känns det inte viktigt att driva detta vidare i nuläget.
Han understryker att frågan kan bli aktuell igen.
– Det går inte att utesluta att det här kan behövas i framtiden.

Men när det gäller trafikpoliser går ni alltså vidare redan nu?
– Ja, det ser vi som en möjlig framkomlig väg. När det gäller den funktionen vill vi testa om det finns potentiella polisämnen att rekrytera utanför myndigheten.

Niclas Hallgren. Foto: Polisen.
Niclas Hallgren, biträdande regionpolischef.

Det blev många och starka reaktioner i sociala medier efter vår rapportering på måndagen om att region Bergslagen vill rekrytera personer utanför myndigheten för att utbilda dem till spanare, hanterare och trafikpoliser. Även internt har det kommit synpunkter, enligt Niclas Hallgren. Och nu har regionen tänkt om när det gäller funktionerna spanare och hanterare.
– Vi har fattat beslut om att inte annonsera ut dessa två inriktningar.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst