Annons
Annons

Arbetsmiljön på EBM utreds

Efter larm om toppstyrning, tystnadskultur och kränkande särbehandling har Arbetsmiljöverket nu inlett en utredning om den sociala arbetsmiljön på Ekobrottsmyndigheten. För första gången på många år kommer det också att göras en medarbetarundersökning.
29 september 2021, 13:42

Per Thörnqvist var fram till nyligen huvudskyddsombud för poliserna på Ekobrottsmyndigheten, EBM. Han bekräftar att det har funnits en tystnadskultur på myndigheten och därför har han och andra skyddsombud krävt att det ska göras en medarbetarundersökning – den senaste är från 2015.
– Det jag har märkt under åren är att det har funnits en rädsla bland personalen att lyfta vissa frågor. Oavsett om den är befogad eller inte så är det viktigt att förvissa sig om hur medarbetare känner, och nu har myndigheten tagit fram en enkät som medarbetarna ska kunna besvara anonymt.


Poliserna på EBM

Det jobbar omkring 250 poliser på Ekobrottsmyndigheten, EBM. De har sin grundanställning på Nationella operativa avdelningen vid Polismyndigheten och lånas ut till EBM för att sköta den polisverksamhet som bedrivs där. 

Källa: Ekobrottsmyndigheten

Polistidningen har varit i kontakt med Arbetsmiljöverket som uppger att man har fått in en anmälan från en läkare som rör personal på EBM. Utifrån den har Arbetsmiljöverket inlett en utredning med fokus på EBM:s arbete mot kränkande särbehandling.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst