ANNONS;

ANNONS:

 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

RPS planerar kurs
i internetspaning

Publicerad 2013-01-04

Aktuellt – Att spana på internet är inget man ska göra efter eget huvud, säger Anders Ahlqvist, it-brottsexpert på RPS, som till hösten drar igång en utbildning om internetspaning.

Polisen har i nuläget ett antal civilanställda som på olika sätt bevakar nätet. Nu ska RPS se till att landets poliser får mer kunskap om internetbrottslighet och hur den ska tacklas. Enligt Metro kommer 25 utredande poliser från hela Sverige att gå den första tvåveckorskursen.

– Det blir en utbildning i taktik, teknik och inte minst juridik. Det har varit svårt för poliser att agera på internet och mycket att hålla reda på, inte minst när det gäller regelverk, säger Anders Ahlqvist till Metro.

Förhoppningen är att alla poliser med tiden ska få samma utbildning.  Satsningen sker på uppdrag av regeringen och omfattar även utbildning av personal på bland annat Ekobrottsmyndigheten.
– Internet har på något sätt uppfattats som en skyddad zon, inte minst bland unga. Detta ska vi försöka bryta, säger Anders Ahlqvist till Metro.