ANNONS;

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Medelbetyg räckte
för att kallas till intervju

Publicerad 2015-03-09

Aktuellt De som började polisutbildningen i januari var först att vaskas fram i ett nytt antagningssystem där enbart gymnasiebetygen avgör första gallringen.

Rekordmånga, 8 310, sökte. Av dem kallades 1 860 med ett meritvärde på 12,5 eller högre till tester och intervjuer. En del av de sökande hade toppbetyg: 22,5 meritvärdespoäng. Vad betygssnittet sammantaget var för alla de som gick vidare i processen är inte klarlagt ännu, meddelar HR-strategen Stefan Sterner.

Meritvärdet 12,5 motsvarar snittbetyget D på skalan A-F. (Se tabellerna nedan.) Upp till 2,5 av meritvärdet kan dock bestå av extra meritpoäng, intjänade exempelvis genom att man läst vissa språk. Därför kan ett snitt på godkänt i en del fall ha räckt för att kallas till psykologintervjuer och andra tester.

Stefan Sterner framhåller att när man väl kommit vidare i processen så är det inte betygen som avgör om man blir antagen till utbildningen eller inte.

 

Meritvärdesberäkning

Skala A-F:
F 0
E 10,0
D 12,5
C 15,0
B 17,5
A 20,0

 

Skala IG-MVG:
IG 0
G 10
VG 15
MVG 20

Meritpoäng: max 2,5

Läs mer: Många kallade för få utvalda