Annons
Annons

Utbrändhet klassad som arbetsskada

8 maj 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En polisman som drabbats av ångest och utmattningsdepression har fått sin sjukdom klassad som arbetsskada. Det slår länsrätten i Skåne fast i en ny dom.En polisman som drabbats av ångest och utmattningsdepression har fått sin sjukdom klassad som arbetsskada. Det slår länsrätten i Skåne fast i en ny dom.

Polismannen hade arbetat med utredningar om grova brott, som exempelvis mord, våldtäkter och mc-kriminalitet. Efter 30 års tjänst drabbades han av utmattningsdepression och ångest och blev förtidspensionerad. Försäkringskassan ville inte godkänna polismannens besvär som arbetsskada, eftersom man inte ansåg att det fanns ett tillräckligt tydligt samband mellan arbetet och sjukdomen. Men det har länsrätten nu ändrat på.
– Det är väldigt positivt att en rättslig instans nu har insett och uppmärksammat vad riskerna i polisyrket kan få för konsekvenser för den enskilde, säger Hans Olsson, ombudsman på Polisförbundet.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst