Annons
Annons

Dags att införa mc på ordningen!

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Fler och fler kriminella upptäcker hur enkelt det är att undgå ett eventuellt gripande och lagföring efter brott när man använder en mc eller en moped som flyktfordon.Fler och fler kriminella upptäcker hur enkelt det är att undgå ett eventuellt gripande och lagföring efter brott när man använder en mc eller en moped som flyktfordon.

Hur många gånger har dessutom inte ordningspoliser varit med om att mc-förare eller mopedister fritt och framför ögonen på ordningspoliser idkat brott, civil olydnad och ofredat allmänheten med vansinneskörningar, utan att vi har kunnat ingripa. Vi är maktlösa och har ingen chans att följa efter en mc eller moped. Det gör oss klumpiga i dessa sammanhang. Nio gånger av tio, om inte mer, har vi inte mc-poliser eller andra resurser att tillgå när sådant inträffar. Vid dessa tillfällen kan inte vi ordningspoliser göra så mycket annat än att titta på. Vad tror ni allmänheten tycker om det? Inget smickrande kan jag intyga.

Jag tycker det är hög tid att föreslå att fordonet mc blir en del av ordningspolisen. Det skulle bland annat göra oss rörligare, mer dynamiska och snabbare. Tänk bara på hur mycket mer vi skulle åstadkomma med en mc-polis i varje turlag, både lagföringsmässigt och i det förebyggande arbetet.

I dag blir vi fintade upp på läktaren varje gång vi har med någon att göra som är mc- eller mopedburen.

Utan att nämna några specifika länder kan jag berätta att jag vid mina utlandsresor ofta sett mc-poliser på gatorna och det är en syn som har ingett respekt och ett professionellt intryck.

Jag vänder mig till de chefer som kan göra detta möjligt. Låt oss ta steget in i 2000-talet vad gäller fordon. Låt oss bli ännu modernare och rörligare. Se verksamhetsnyttan och dynamiken i att införa fordonet mc permanent i ordningspolisverksamheten.

Naturligtvis kommer många chefer att åberopa den ekonomiska aspekten för att undgå denna förändring. Det kostar ju så mycket att utbilda mc- poliser. Det skulle jag i så fall vilja parera med att man får se till att skräddarsy en ny och billigare utbildning. Det måste vara möjligt.

Jag vill också poängtera att jag själv saknar behörighet att köra mc och talar inte i egen sak utan för poliskårens allra bästa.

Inspektör Ufuk Sen ordningspolis, A-turen Botkyrka

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst