ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 
 

 
 

Arkiv

Poliser slipper frysa efter kängtest

Publicerad 2010-12-29

Aktuellt Förra vintern frös poliserna i Kronoberg om fötterna i sina allroundkängor. Först nu, efter flera tillbud med misstänkta frysskador och ett okonventionellt test ska de få beställa vinterkängor.

– Trafikpolisen har ju haft vinterkängor, men det är inte bara de som är ute långa stunder, säger Tomas Stjernfeldt, biträdande huvudskyddsombud.

Han har på sistone sett flera tillbudsrapporter om misstänkta frysskador.

– Dessutom anmäls att sulorna blir hårda och hala, vilket är en arbetsmiljö- och säkerhetsrisk, säger Tomas Stjernfeldt.

Men trots att diskussioner förts sedan förra vintern beslutade myndigheten tidigare i höstas att inte köpa in vinterkängor. Ett skäl är att leverantören har hävdat att allroundkängorna går bra att ha även på vintern – med ullstrumpa och ullsula.

Men Kronobergspolisen lät sig inte övertygas utan ordnade ett test. Några anställda har under en tid haft en ullsula och en ullsocka i den ena kängan, och en vanlig sula och strumpa i den andra. Anders Snygg, enhetschef, är en av dem.

– Vi konstaterade att det var svårt att känna någon skillnad.

Tillbuden och testet har nu lett till att myndigheten beslutat sig för att köpa in vinterkängor.

– Med tanke på hur kallt det är hoppas jag att de levereras snart, säger Tomas Stjernfeldt.

Susanne Eriksson