Annons

Annons

Poliser slipper frysa efter kängtest

28 december 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Förra vintern frös poliserna i Kronoberg om fötterna i sina allroundkängor. Först nu, efter flera tillbud med misstänkta frysskador och ett okonventionellt test ska de få beställa vinterkängor.Förra vintern frös poliserna i Kronoberg om fötterna i sina allroundkängor. Först nu, efter flera tillbud med misstänkta frysskador och ett okonventionellt test ska de få beställa vinterkängor.

– Trafikpolisen har ju haft vinterkängor, men det är inte bara de som är ute långa stunder, säger Tomas Stjernfeldt, biträdande huvudskyddsombud.

Han har på sistone sett flera tillbudsrapporter om misstänkta frysskador.

– Dessutom anmäls att sulorna blir hårda och hala, vilket är en arbetsmiljö- och säkerhetsrisk, säger Tomas Stjernfeldt.

Men trots att diskussioner förts sedan förra vintern beslutade myndigheten tidigare i höstas att inte köpa in vinterkängor. Ett skäl är att leverantören har hävdat att allroundkängorna går bra att ha även på vintern – med ullstrumpa och ullsula.

Men Kronobergspolisen lät sig inte övertygas utan ordnade ett test. Några anställda har under en tid haft en ullsula och en ullsocka i den ena kängan, och en vanlig sula och strumpa i den andra. Anders Snygg, enhetschef, är en av dem.

– Vi konstaterade att det var svårt att känna någon skillnad.

Tillbuden och testet har nu lett till att myndigheten beslutat sig för att köpa in vinterkängor.

– Med tanke på hur kallt det är hoppas jag att de levereras snart, säger Tomas Stjernfeldt.

Susanne Eriksson

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst