Annons
Annons

”Glada tillrop räcker inte”

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Jag har under alla tjänsteår lojalt och tjänstvilligt utfört de propåer som skickats ned i organisationen.Jag har under alla tjänsteår lojalt och tjänstvilligt utfört de propåer som skickats ned i organisationen.

Själv tycker jag att det hela tiden ”producerats” i den omfattning man kan begära och kräva från stat och beställare (allmänheten) efter de förutsättningar som givits oss utförare (poliser/anställda i polisorganisationen). Då menar jag efter tilldelning av lön, arbetsredskap, utbildning, utvecklingsmöjligheter med mera. 
Nu senast har uttrycket ”leverans 2011” nått mina öron. Det är riksdag, regering och vår rikspolischef som tycker det är hög tid för svensk polis att LEVERERA, efter tillskott av pengar och ny polispersonal. Jag måste också säga att det hos mig inte råder några tvivel om att de flesta kan öka sin prestation i olika omfattning inom polisorganisationen.

Det känns som om jag fått nog av klyschor och klichéer, som med strid ström levereras uppifrån och trycks ned i organisationen. Med mer eller mindre tydliga uppmaningar om vad som är rätt och fel för stunden.
En tanke som direkt dök upp i min hjärna var, vad händer om vi inte levererar? Får vi sparken? Byter man ut alla utförare, eller?

Som vanligt måste jag säga att det inte i större omfattning används morötter i form av ökad lön, bättre arbetstid, utveckling/utbildning i yrket som styrmedel eller så har jag missuppfattat allt och bara blivit bitter?
Hur har det lönat sig för mig att öka takten och leverera hittills (25 tjänsteår)?
Ökad arbetsinsats = mer i huvudet att hålla reda på. Större ansvar, mer stress, större exponering att det i något avseende ”går fel” och därmed att strålkastarljuset riktas mot dig som utförare och du får stå till svars för detta utan stöd från arbetsgivaren. Ju mer du arbetat desto mer har arbetsgivaren lastat på, eftersom du varit så effektiv och duktig!

Vad får man som morot? En mycket medioker löneutveckling, i stort sett ingen vidareutbildning inom yrket, försämrad arbetstid, inalles en ökad PRESS.
Ibland har man fått en klapp på axeln av någon chef med orden ”vilken duktig polis du är”. Men det blir man inte nöjd och mätt på länge, utan man vill se annat!
Med detta i huvudet kan jag inte förstå hur jag ska förmå mig till en ökad leverans 2011, kan Ni?

PS. Visst är det trist att inte kunna skriva under denna åsiktsyttring med sitt namn. Men vis av tidigare händelser har jag sett att det inte är så högt i tak som alltid utlovas.

Kriminalpolis från Uppsala

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst