Annons
Annons

Omvald trots kritiserat julrim

2 mars 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Ordföranden i Polisförbundet i Västernorrland, Carina Ytterström, får skarp kritik. Anledningen är att några medlemmar har blivit upprörda över en dikt som skickades ut tillsammans med ordförandens julhälsning.Ordföranden i Polisförbundet i Västernorrland, Carina Ytterström, får skarp kritik. Anledningen är att några medlemmar har blivit upprörda över en dikt som skickades ut tillsammans med ordförandens julhälsning.

Dikten, som bland annat innehåller anspelningar på pedofili, sex och supande, är inte författad av Carina Ytterström eller någon annan i Polisförbundet. Men som ordförande är hon ansvarig för innehållet i brevet som skickas till medlemmarna.
– Vi hade inte en tanke på att någon skulle ta illa vid sig. Den här dikten är välkänd och har både lästs upp i radio, publicerats i tidningar och lästs i andra sammanhang. Man kan läsa den på olika sätt. Men det var absolut inte meningen att någon skulle bli ledsen, säger Carina Ytterström.

Krav på Ytterströms avgång har uttryckts i lokalpressen och i ett brev till Polistidningen. Författarna skrev bland annat: ”Ett förhållningssätt som du uppvisade och uppvisar får allt sexistiskt som vi upplevt under många år att blekna och förefalla helt oskyldigt.”
Carina Ytterström tar kravet på att hon ska avgå med fattning.
– Det är bra att vi kan ha ett öppet klimat så att den uppfattningen förs fram. Tycker man inte att jag ska fortsätta som ordförande så får man rösta bort mig. Men det är viktigt att skilja på sak och person.

Vid årsmötet, som hölls nyligen, omvaldes Carina Ytterström.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst