Annons

Annons

Fler kvinnor än män sover oroligt

10 augusti 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Kvinnor sover sämre än män. Nästan en tredjedel av kvinnorna sover ofta oroligt eller har svårt att somna. Bland männen har en femtedel motsvarande problem. Det visar en undersökning av 55 000 anställdas sömnvanor.

Undersökningen, som har gjorts av hälsoföretaget Previa, visar att nästan en fjärdedel av de tillfrågade har problem med sömnen. Kvinnornas sömnproblem är värst och tilltar med stigande ålder. Bland männen är sömnproblemen mer jämnt fördelade över ålder.

Aktuell forskning visar att det finns ett starkt samband mellan brist på sömn och sjukdomar som exempelvis depression, utbrändhet och diabetes.
– Sömn är ett utbrett folkhälsoproblem och vi ser att det förekommer i alla åldrar och grupper. Ihållande, stressrelaterade sömnproblem kan bryta ner vem som helst, säger Per Larsson, beteendevetenskapligt ledningsansvarig på Previa i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst