Annons
Annons

Säpos omdaning i kritiskt skede

2 november 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Kortintervjun… med Pelle Dahlquist, ordförande för Polisförbundets medlemmar inom Säkerhetspolisen, som organiserat om och bytt arbetssätt.

Hur går det?
– Arbetssättet sjösattes 1 mars, men det har inte satt sig än. Bland annat har det varit svårt att bemanna programgrupperna, som jobbar i projektform. Det är framförallt på underrättelsesidan det är brist på handläggare.

Är det folk som har slutat?
– Fler än vanligt, men personalomsättningen brukar vara mycket låg. Det är bland annat ett antal erfarna poliser inom kontraspionaget som slutat. Några har tappat sugen – det är rätt turbulent när man gör en så här stor förändring. Samtidigt har vi rekryterat 40-50 medarbetare under våren.

Vad händer nu?
– Jag tror fortfarande på det här, men vi är i ett kritiskt skede. Fyra arbetsgrupper ska ta fram förslag till justeringar av arbetssättet
till den 30 november. Efter sommaren blev det klart att vi får ett tillskott i
budgeten, samtidigt som vår förestående flytt kräver resurser. Många poliser jobbar inom personskyddet, som fungerar bra. Men från fackligt håll vill vi att man genomför en medarbetarundersökning för hela Säkerhetspolisen, för att fånga upp hur folk mår.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst