Annons
Annons

Stockholmspolisen anmäls
för agerande vid läktarbråk

24 maj 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Anmälningarna strömmar in till JO* angående polisens agerande på Söderstadions läktare den 18:e maj.

Det var under en match i superettan mellan Hammarby och Assyriska som någon kastade in ett föremål på planen, vilket ledde till bråk inom Hammarbyklacken. När polisen ingrep stoppades matchen tillfälligt. Filmklipp av händelsen har lagts upp på Youtube och där framgår att stressade poliser sprutade pepparsprej i ansiktet på bland andra Sebastian Kuijpens, som är ordförande för Bajen Fans.

Enligt supportrarna hade situationen börjat lugna ner sig när polisen tog sig upp på läktaren. ”Poliserna springer in med dragna batonger och slår på folk som inte har någonting att göra med bråket”, skriver en av dem som anmält händelsen.

24 maj hade 75 anmälningar nått JO, men eftersom de rör samma händelse behandlas de som ett enda ärende. Till anmälarna hör Hammarby Fotboll.
Klubben vill även se över sitt eget agerande och har anmält sig själva till Arbetsmiljöverket.

Stockholmspolisen ger i ett pressmeddelande sin syn på det inträffade. Där står bland annat att händelsen är rubricerad som våldsamt upplopp och att även anmälningar om våld mot tjänsteman är upprättade.
”Vid denna typ av händelse när polisen tvingas använda våld mot en folksamling som med förenat våld går till angrepp kan oskyldiga tyvärr drabbas. Detta är självklart något som polisen beklagar.
Har någon råkat illa ut bör han eller hon anmäla så det hela kan utredas.”

*justitieombudsmannen

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst