Annons
Annons

Arbetsmiljöverket förbjuder brandundersökningar i Dalarna

21 januari 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det råder fortsatt stopp för brandplatsundersökningar hos polisen i Dalarna. Det står klart efter att Arbetsmiljöverket har granskat ärendet.Det råder fortsatt stopp för brandplatsundersökningar hos polisen i Dalarna. Det står klart efter att Arbetsmiljöverket har granskat ärendet.

I morse kom verket med ett skriftligt besked till polismyndigheten att man inte får genomföra brandplatsundersökningar innan vissa krav är uppfyllda, berättar huvudskyddsombudet Sara Stenlind för Polistidningen.

Arbetsmiljöverket konstaterar bland annat: ”Fortfarande har ungefär hälften av arbetstagarna inte fått en komplett personlig skyddsutrustning. Alla har därmed inte heller fått den utbildning och övning som krävs för ett säkert användande. Det är inte heller säkerställt hur kläder och material ska hanteras. Arbetsmiljöverket anser att riskerna med detta arbete är så allvarliga både på kort och lång sikt att det finns skäl att med ett omedelbart förbud säkerställa att villkoren uppfylls.”

Man listar också en rad åtgärder som krävs för att förbudet ska kunna hävas.

Det var i slutet av oktober som skyddsombudet på tekniska roteln i Dalarna beslutade om skyddsstopp, eftersom man fått ny kännedom om hälsorisker på brandplatser. Strax före jul bollade myndighetsledningen frågan vidare till Arbetsmiljöverket.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst