Annons
Annons

Skyddsstopp i Dalarna hävt

4 februari 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nu är det tillåtet för Dalapolisens kriminaltekniker att göra brandplatsundersökningar igen. Skyddsstoppet, som infördes i slutet av oktober, är upphävt.

Skyddsombuden och arbetsgivaren är nu eniga om att man nu uppfyller villkoren som Arbetsmiljöverket satt upp för att tillåta brandplatsundersökningar igen. Det skriver polismyndigheten i Dalarna på sin hemsida.

Sedan i höstas har en projektgrupp arbetat fram nya rutiner, krav på utrustning och utbildning för personalen som ska genomföra brandplatsundersökningarna. Man har också bland annat infört nya rutiner för riskbedömningar och sanering av utrustning.

Man planerar också att dela med sig av resultat och det arbete som har gjorts i Dalarna. På polisen. se skriver man: ”Den samlade dokumentationen av projektgruppens arbete ska tillställas Rikspolisstyrelsen för att möjliggöra användbarhet som underlag på nationell nivå.”

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst