ANNONS:

ANNONS:

 
 

På Twitter

 

Ordförandeord

Polisyrket måste
tas på allvar

Lena Nitz, ordförande

 
 


Polistidningen nummer 3 delades ut runt 14 juni. Därefter delas nästa nummer ut 6 september.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice. medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Fullständig utgivningsplan finns här.

 
 

 
 

Arkiv

Brandundersökningar i Örebro förbjuds av Arbetsmiljöverket

Publicerad 2013-01-28

Aktuellt Skyddsstoppet för brandplatsundersökningar vid Örebropolisen ligger kvar. Arbetsmiljöverket har prövat frågan och utfärdat ett förbud som gäller tills myndigheten har åtgärdar brister i säkerheten.

– Det här känns bra, Arbetsmiljöverkets beslut bekräftar vår inställning. Det är inte försvarbart att genomföra brandplatsunderökningar om man inte har rätt utrustning, tillräcklig utbildning eller kunskap i hur sanering och riskbedömningar ska gå till, säger biträdande huvudskyddsombudet Andreas Johansson.

Det var han som i början av december beslutade att stoppa kriminalteknikernas arbete på brandplatser i Örebro. Men när en pizzeria i centrala Örebro exploderade och brann natten till måndagen ställdes frågan på sin spets. Polismyndigheten vände sig till Arbetsmiljöverket, som snabbt var på plats för att pröva om skyddsstoppet skulle hävas. Resultatet kom redan på måndagseftermiddagen, berättar Andreas Johansson för Polistidningen.

– Det är ett förbud, liknande det som verket har utfärdat för brandplatsundersökningar i Dalarna. Man kräver bland annat att polismyndigheten åtgärdar de brister som vi har pekat på.