Annons
Annons

”Almedalen blir
en första utmaning”

9 april 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Susanna_-TrehorningKarriären påbörjade hon för 25 år sedan som närpolis i Stockholm. Nu är Susanna Trehörning nytillträdd chef för Säkerhetspolisens livvakter och strävar efter att stryka i kalendern för att få tid att leda från golvet.

Karriären påbörjade hon för 25 år sedan som närpolis i Stockholm. Nu är Susanna Trehörning nytillträdd chef för Säkerhetspolisens livvakter och strävar efter att stryka i kalendern för att få tid att leda från golvet.

Susanna_-TrehorningSusanna Trehörning arbetade som krimchef i Malmö innan omorganisationen. En turbulent tid inför stora förändringar, många poliser funderade på framtiden, berättar hon. Men livvakterna hör till de poliser som påverkats minst. Uppdraget är detsamma som tidigare. Att man numera verkar i en egen myndighet är enligt Susanna Trehörning något som främst märks i de övre chefsskikten. De anställdas möjlighet att röra sig mellan den öppna och slutna verksamheten är densamma som tidigare.
– Uppfattningen är att det ser likadant ut och att inget har ändrats.

Vilken är den största utmaningen i ditt jobb?

susanna trehörning

Ålder: 46 år
Karriär i axplock: Gick från yttre tjänst i Stockholm till utredningssidan i Nyköping, där hon bland annat arbetade som jourhavande förundersökningsledare.
Efter en tid polisområdeschef i Sörmland, och ett chefsprogram senare, fick hon praktik i Malmö.

Chef för kriminalenheten i Malmö samt kommenderingschef i Skåne.

Övrigt: Pendlar från bostaden i Malmö till jobbet i Stockholm.

– Som för så många andra chefer att prioritera i kalendern, den fylls fort. En chef kan inte sitta på piedestal och fundera framåt. Man behöver komma ner i verksamheten, prata och förstå vilka effekter beslut får.

Vad säger du till de livvakter som tycker att de tidsbegränsade anställningskontrakten är ett problem?
– Många medarbetare som varit här länge känner att det är svårt att återgå till grundtjänsten. Vi för en kontinuerlig dialog varje år och två år innan kontraktet går ut får man en prognos. Vi jobbar hårt med att de ska ha bra kontakt med hemmamyndigheten. Många blir också kvar inom Säpo.

Känner du att du landat
på ditt nya jobb?
– Det vore förmätet att tro man är varm i kläderna efter sex veckor. Men ledarskap och styrning av verksamheten är densamma som hos öppna polisen. Almedalen i sommar blir en första utmaning inom ramen för en särskild händelse då jag är kommenderingschef för Säpos räkning.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst