ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 5. Den delas ut i oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

”Därför ska vi bli mer aktiva inom kriminalpolitiken”

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

”Dags för en personförändring”

Publicerad 2020-05-14

Aktuellt I dag gick Polisförbundet ut med ett officiellt uttalande om förra veckans besked att kanslichefen slutar med omedelbar verkan. Några följdfrågor besvaras inte.

Polisförbundet skriver att de har kommit överens med den tidigare kanslichefen Björn Kellerth om att gå skilda vägar, vilket Polistidningen tidigare skrivit om.

Förbundet skriver i ett uttalande att han lyckats med att strukturera och digitalisera kansliet. ”Han har en djup förankring i medlemsleden och hos de förtroendevalda. Björns insatser på dessa områden har varit oerhört viktiga för förbundet.”

Men nu är det dags för en personförändring.

– Polisförbundet står inför en utvecklingsresa där vi måste kunna agera enat och kraftfullt samtidigt som vi växer. Detta innebär att såväl förbundsstyrelse som kanslichef behöver tänka i andra än invanda banor. Därför ser vi behov av denna förändring just nu. Att vi skiljs i samförstånd har stor betydelse för förändringsarbetet, säger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande, i uttalandet.

Förbundet vill inte svara på Polistidningens frågor, om bland annat vad som ligger bakom överenskommelsen, förutom att det inte handlar om oegentligheter. Inte om varför allt gick så hastigt. Inte heller om det utgår någon ekonomisk kompensation till Björn Kellerth. I överenskommelsen ingår att ingen ska uttala något annat än det som står i det officiella uttalandet.

Har inte medlemmarna rätt att veta mer om bakgrunden till beslutet som tagits av dess förbundsstyrelse?

– I en sån här uppgörelse, med hänsyn till alla inblandade, är det praxis att komma överens om vad som sägs och inte sägs. Det hoppas jag att medlemmarna förstår, säger Lena Nitz till Polistidningen.

Björn Kellerth vill inte heller lämna några kommentarer utan hänvisar till det gemensamma uttalandet. Där uppger han att det känns naturligt att lämna över just nu, med tanke på Polisförbundets förändringsarbete.

Processen att rekrytera en ny kanslichef påbörjas inom kort. Fram tills dess att en ny kanslichef är på plats är Anders Hammarbäck kanslichef och verksamhetsutvecklare på Polisförbundet. Han har en bakgrund bland annat som förhandlingschef på Vision, verksamhetsutvecklare på Finansförbundet, projektledare på Afa och vd på Suntarbetsliv.