Annons

Annons

Ny regering, nytt försök

Foto: Tiamaz Ghaffari
Erik Petschler, dialogpolisen Stockholm

Foto: Taimaz Ghaffari

Jag har i hyfsad närtid skrivit debattartiklar om Sveriges narkotikapolitik. Dessa har vid två tillfällen varit ställda till dåvarande inrikesminister Mikael Damberg samt justitieminister Morgan Johansson. Inte vid något tillfälle replikerade statsråden. 

Nu senast, i min debattartikel publicerad i Polistidningen, vädjade jag till Morgan Johansson att släppa den ideologiska prestigen som genomsyrar svensk drogdebatt och helt enkelt utvärdera kriminaliseringens effekter. 

Som rättsvårdande myndighet är det nog ganska smakfullt att veta, inte tro, att alla dessa urinprov och små beslag har önskvärd effekt. 

Nu har vi snart en ny regering på plats och således även nya namn på social- och justitieministerposterna. Därför blir min vädjan till dessa två ännu ej namngivna personerna nu helt enkelt: Upp till bevis. 

En enig riksdag, en enig folkhälsomyndighet, ett enigt socialutskott och Sveriges Kommuner och Regioner har alla ställt sig bakom och begärt att svensk narkotikapolitik utredes förutsättningslöst. Och framför allt vad alla ringa narkotikabrott har haft för effekt. För som nuvarande justitieminister Morgan Johansson så vist påpekade i våras: ”Förr eller senare måste all lagstiftning utvärderas”.

Erik Petschler, dialogpolisen Stockholm

 

Ämnen i artikeln

Detta är en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst