Annons

Annons

Kräver handlingsplan efter påskupploppen

Utredningar har gjorts. Förslag har lagts. Men Arbetsmiljöverket saknar en plan för hur Polisen tänker gå vidare efter påskupploppen.
13 februari 2023, 11:29

I november förra året gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion vid Polisens nationella operativa avdelning, Noa. Syftet var att följa upp de regionala utredningar som Polisen hade gjort kring upploppen i samband med den dansksvenska politikern Rasmus Paludans koranbränntarturné påsken 2022. 

I samband med inspektionen efterfrågade Arbetsmiljöverket en tidsatt handlingsplan med de åtgärder som Polisen tänkte vidta för att förebygga liknande händelser i framtiden. Svaret från Noa var att man inte hade tagit fram någon handlingsplan, eftersom man inväntade den utredning som gjordes av en ”extern part”. Noa syftade på Gunnar Karlson – en tidigare Mustchef som rikspolischef Anders Thornberg hade utsett för att utreda Polisens hantering av upploppen. Gunnar Karlson utförde uppdraget som anställd vid Polisen. Hans utredning presenterades i mitten av december förra året.

I slutet av januari i år konstaterade Arbetsmiljöverket att Polisen fortfarande inte hade redovisat någon handlingsplan. Verket ställde då krav på Polisen att inkomma med handlingsplanen senast den 17 februari. Om det inte sker kan Polisen komma att få betala ett vite på 10.000 kronor.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst