Annons
Annons

Det finns inga ursäkter för angreppen

Fredrik Kärrholm
Fredrik Kärrholm, riksdagsledamot för Moderaterna, tidigare polis

Att oberoende medier granskar Polisen är viktigt. Självklart ska SVT:s Uppdrag Granskning ställa olika kritiska frågor kring påskupploppen/korankravallerna. Däremot är det stötande att så stort utrymme ges till dömda upploppsmän som hävdar att poliserna är medskyldiga till de våldsbrott som begåtts.

Kravallerna ledde till att över 200 poliser skadades och många utsattes för direkt livsfara. Det finns inga ursäkter för angreppen. En laglydig och ansvarstagande person som befinner sig mitt i ett våldsamt upplopp går hem, i synnerhet när polisen uppmanar till det. De intervjuade gärningsmännen, som stannade kvar och gick till attack mot polisen, borde snarare vara tacksamma inför det mod som poliser uppvisat när de avstått från att skjuta, trots att det i flera situationer förelegat en uppenbar nödvärnsrätt.  

Jag beklagar att fängelsestraffen inte blivit längre och att fler inte kunnat utvisas. Lagen behöver skärpas – och som riksdagsledamot kämpar jag för detta varje dag. 

Till alla poliser på plats, som gjorde heroiska insatser, vill jag framföra ett stort tack. Likaså till alla skickliga civilanställda i nödvändiga stödfunktioner, samt alla som bidragit till att brott utretts och fällande domar kommit till stånd.

Tack för era insatser!

Fredrik Kärrholm, riksdagsledamot för Moderaterna, tidigare polis

 

Ämnen i artikeln

Detta är en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst