Arkiv

Hedras för Herculesinsats

Publicerad 2012-12-12

Aktuellt Poliserna och den övriga räddningspersonalen som arbetade efter flygplansolyckan vid Kebnekaise uppmärksammades vid en ceremoni i Kiruna.

Med anledning av den stora insatsen vid Kebnekaise efter flygplansolyckan i våras hölls en ceremoni i Kiruna onsdagen den 12 december. Omkring 250 gäster, bland annat rikspolischef Bengt Svenson och överbefälhavare Sverker Göransson, närvarade.

– Jag tycker att det var ett värdigt avslut. Samtidigt ett bra sätt att visa uppskattning för alla som gjorde en insats, säger David Ögren, polisinspektör som deltog i räddningsarbetet.

Han tycker att liknande manifestationer borde förekomma oftare.

– Militären som vi samarbetar med till viss del är mycket bättre på den biten.

Det var den 15 mars som ett Herculesplan kraschade i Kebnekaisemassivet. Samtliga fem besättningsmän, alla från norska försvaret, dog. Hundratals personer från över 25 olika myndigheter och organisationer involverades i räddningsarbetet. Dessutom deltog ett stort antal frivilliga. Räddningsinsatsen avbröts efter två dygn och arbetet med att ta hand om kvarlevor och flygplansrester inleddes.