Annons
Annons

Facket tar plats på EM

9 augusti 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Bland 1100 poliser och upp emot 100 000 människor på stan under friidrotts-EM i Göteborg fanns även Polisförbundet på plats. Ett bra samarbete med arbetsgivaren gjorde att hela evenemanget blev lyckat, ur både polisiär och facklig synvinkel.Bland 1100 poliser och upp emot 100 000 människor på stan under friidrotts-EM i Göteborg fanns även Polisförbundet på plats. Ett bra samarbete med arbetsgivaren gjorde att hela evenemanget blev lyckat, ur både polisiär och facklig synvinkel.

En stor poliskommendering i Göteborg ger oundvikligen minnen av kravallerna i samband med EU-toppmötet för fem år sedan. En stark vilja att inte upprepa kaoset, extremt noggranna förberedelser och en helt annan publik gjorde att oron i stort sett försvann redan vid invigningen. Det enda som fanns med som ett litet orosmoln var läget i Mellanöstern, med demonstrationer på stan i början av EM. På grund av det fick en del poliser ändrade arbetstider med kort varsel, men demonstrationen avlöpte lugnt.

Kommenderingen pågick mellan den andra och fjortonde augusti. Totalt ingick 1100 poliser från Västra Götaland, Stockholm och Skåne. För att få ihop tillräckligt med poliser var det i princip totalt semesterstopp för poliserna i Västra Götaland under första halvan av augusti.

Polisförbundet fanns på plats under hela EM. På det så kallade basområdet, där alla poliser passerar minst två gånger per arbetspass, hade Polisförbundet en monter med personal. Åtta personer fanns tillgängliga på heltid, både på basområdet och ute på stan.

– Det blev en hel del fackliga frågor om till exempel traktamenten och restider och så arbetstider förstås, sa May-Britt Rinaldo från förbundsområde Västra Götaland.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst