Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En Ddos-attack mot de stora tidningshusen lördagen den 19 mars gav stort eko, då den under ett antal timmar släckte bland annat DN:s och Aftonbladets sajter.
En väckarklocka, sades det.
Samtidigt låg polisens möjlighet att göra slagningar i Vägtrafikregistret nere. Det hade enligt uppgift börjat som ett planerat driftsstopp på ett par timmar på fredagen. Problemen tog flera dagar att rätta till.
Hoppas att den incidenten också blir en väckarklocka, och att detta uppvaknande förmedlas till de som fördelar samhällets budgetmiljoner. För det krävs inte ens attacker från illasinnade för att Polismyndigheten ska sitta på pottkanten när det inte finns back-up för system som behövs 24/7.
Polismyndighetens IT-folk hyllas dock titt som tätt. Någon skrev nyligen på Twitter att gänget bakom de nya mobilapparna är de bästa rekryteringar som gjorts.
Andra rekryteringar går det si och så med, att döma av utgången i de ärenden då polischefstillsättningar anmälts till Statens Överklagandenämnd. I vår artikel om detta poängterar en representant för HR bland annat att ”samtliga arbetstagarorganisationer har beretts möjlighet att lämna synpunkter och förslag på såväl process som kravprofiler.”
Ett rätt märkligt påpekande med tanke på att samtliga fackförbund lämnade förhandlingarna om de nationella riktlinjerna för bemanning i oenighet.
Ett alarm som som nu nått öronbedövande styrka är det om alla poliser som lämnar kåren.
Dags att sluta snooza!

evaweb
Eva Schoultz
chefredaktör
och ansvarig utgivare

Artikeln om överklagandena kan läsas här.

P.S. Vargreportaget Vem rör sig i reviret? av Emma Eneström är nominerat till utmärkelsen Bästa berättande text inför branschgalan Fackförbundspressens dag!
Dessutom är hennes text Bemästra kylan i växelvarmt yrke nominerad till Bästa förklarande text.
Uppdatering:
Den 21 april korades vinnarna och Johannes Nesser på tidningen Journalisten knep priset för Bästa berättande text och Leni Weilenmann på Vårdfokus vann utmärkelsen Bästa förklarande text.

Ämnen i artikeln

Detta är Redaktörens rader. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst