Annons
Annons

Skyddsombudet i Örebro:
”Det fattas 130 pass”

6 april 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

1040 timmar saknas på arresten i Örebro inför sommaren. Och några vikarier tas inte in.
– Vår farhåga är att man kommer ta personal från IGV som redan är ansträngda, säger huvudskyddsombudet Anneli Alaby.

1040 timmar saknas på arresten i Örebro inför sommaren. Och några vikarier tas inte in.
– Vår farhåga är att man kommer ta personal från IGV som redan är ansträngda, säger huvudskyddsombudet Anneli Alaby.

I region Bergslagen har det gjorts ekonomiska åtstramningar under våren. Anledningen är att det rekryterats i stor utsträckning, främst till RLC och PKC, utan att det funnits någon separat budget för detta. Örebro är enligt huvudskyddsombudet den enhet som blivit hårdast drabbat och de största problemen finns på arresten.
– Sju av nio anställda där har fått flytta sin semester och det fattas 130 pass. Det blir 1040 timmar som måste tas någon annan stans i verksamheten, säger Anneli Alaby.

Anneli Alaby jobbar heltid som huvudskyddsombud men har sin placering på IGV Örebro. Oron är stor att personal ska tas därifrån. Nu har hon själv anmält sig som frivillig att jobba i arresten under sommaren.
– Ytterområdena har väldigt ont om poliser och det är ju på sommaren som vi egentligen skulle behöva ha mer folk där, säger hon.
Hon påpekar också att folk kommer att behöva utbildas för att kunna gå in i arresten vilket slukar ytterligare resurser.

Med de rekryteringar som gjorts till Bergslagen är man totalt 150 fler anställda inför den här sommaren jämfört med förra. Å andra sidan finns en stor del av dessa på PKC, som inte fanns då.

Det är inte bara arresterna som drabbas av vikariestoppet påpekar Anneli Alaby. Bland annat kommer receptioner behöva stänga på en del polisstationer.
– Med fem semestervikarier till arresten på LPO Örebro hade man inte behövt ta några resurser från annan verksamhet. Det här kommer ju bli konsekvenser med stor arbetsbelastning och övertid och påverka de anställdas välbefinnande, säger hon.

Läs mer om läget i Bergslagen här

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst