ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Skyddsombudet i Örebro:
”Det fattas 130 pass”

Publicerad 2017-04-06

Aktuellt 1040 timmar saknas på arresten i Örebro inför sommaren. Och några vikarier tas inte in.
– Vår farhåga är att man kommer ta personal från IGV som redan är ansträngda, säger huvudskyddsombudet Anneli Alaby.

I region Bergslagen har det gjorts ekonomiska åtstramningar under våren. Anledningen är att det rekryterats i stor utsträckning, främst till RLC och PKC, utan att det funnits någon separat budget för detta. Örebro är enligt huvudskyddsombudet den enhet som blivit hårdast drabbat och de största problemen finns på arresten.
– Sju av nio anställda där har fått flytta sin semester och det fattas 130 pass. Det blir 1040 timmar som måste tas någon annan stans i verksamheten, säger Anneli Alaby.

Anneli Alaby jobbar heltid som huvudskyddsombud men har sin placering på IGV Örebro. Oron är stor att personal ska tas därifrån. Nu har hon själv anmält sig som frivillig att jobba i arresten under sommaren.
– Ytterområdena har väldigt ont om poliser och det är ju på sommaren som vi egentligen skulle behöva ha mer folk där, säger hon.
Hon påpekar också att folk kommer att behöva utbildas för att kunna gå in i arresten vilket slukar ytterligare resurser.

Med de rekryteringar som gjorts till Bergslagen är man totalt 150 fler anställda inför den här sommaren jämfört med förra. Å andra sidan finns en stor del av dessa på PKC, som inte fanns då.

Det är inte bara arresterna som drabbas av vikariestoppet påpekar Anneli Alaby. Bland annat kommer receptioner behöva stänga på en del polisstationer.
– Med fem semestervikarier till arresten på LPO Örebro hade man inte behövt ta några resurser från annan verksamhet. Det här kommer ju bli konsekvenser med stor arbetsbelastning och övertid och påverka de anställdas välbefinnande, säger hon.

Läs mer om läget i Bergslagen här