Annons
Annons

Polismyndigheten vill
häva krav på bulleråtgärder

24 oktober 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polismyndigheten har åter överklagat Arbetsmiljöverkets krav på bulleråtgärder. I inlagan skriver man att bullerproblemet omhändertas adekvat.

Polismyndigheten har åter överklagat Arbetsmiljöverkets krav på bulleråtgärder. I inlagan skriver man att bullerproblemet omhändertas adekvat.

Turerna om bulleråtgärder har de senaste åren hunnit bli många. (Se länkar nedan.) Arbetsmiljöverket beslutade i fjol att Polisen riskerar ett vite på tre miljoner kronor om inte myndigheten lever upp till verkets krav på åtgärder till den åttonde december.

Nyligen avslog Förvaltningsdomstolen i Stockholm Polismyndighetens överklagan av dessa krav. Nu vänder Polisen sig till nästa instans, Kammarrätten, med en begäran att rätten antingen upphäver Arbetsmiljöverkets krav på bulleråtgärder alternativt sätter ned vitet ”till ett skäligt belopp”.

I överklagan, undertecknad HR-direktör Kajsa Möller, står bland annat att utrustningen är ”ändamålsenlig och funktionell i alla avseenden.” Arbetsmiljöverkets beslut baserar sig enligt Möller på flera uppgifter som är ”direkt felaktiga” och beslutet är så otydligt att ”inte ens verket själva kan förklara för Polismyndigheten vad som faktiskt behöver göras för att följa föreläggandet.”
”Polismyndigheten håller med om att buller är ett arbetsmiljöproblem för vissa poliser i vissa arbetssituationer. Däremot anser Polismyndigheten att bullerproblemet omhändertas på ett adekvat sätt.”

Måns Borgny, huvudskyddsombud i Östergötland, är en av dem som arbetat intensivt med bullerfrågan. Han hade i skrivande stund ännu inte hunnit ta del av alla Polismyndighetens argument.
-Men jag vill inte ha någon prestigekamp. Det jag vill är att vi ska se objektivt på problemet, följa de arbetsmiljölagar som finns och att vi gör en inventering där verksamheten får berätta vad den behöver.

 

Tidigare texter återfinns här:

Beslut om bullervite består

Nu kräver Arbetsmiljöverket åtgärder…

Polismyndigheten kan få bakläxa…:

Bilderna av buller går isär

”Alla borde testas”

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst