Annons
Annons

Startade namninsamling för bättre arbetsmiljö

Det har runnit över för Hannah Bergelin. Efter att en polis sköts till döds i Biskopsgården har hon startat en namninsamling för politiska förändringar.
17 augusti 2021, 08:37

”Det här får inte bli ännu ett våldsdåd som glöms om några veckor medans regeringen debattera om marknadshyror eller något annat. Detta måste prioriteras så att vi och befolkningen kan gå säkra på våra gator.
Det räcker nu.”

Så skriver Hannah Bergelin i namninsamlingen hon startat inom Polisen. Hon är hundförare i Göteborg och ledamot i Polisförbundets styrelse i Göteborg syd, men säger att hon inte gör detta i egenskap av facklig, utan som kollega.

Förslag på åtgärder listas i uppropet, till exempel straffskärpningar, visitationszoner och att gängkriminella ska få tuffare villkor i fängelserna, till exempel genom att inskränka deras möjligheter till besök och permission när det finns en pågående konflikt.

– Jag gör detta på grund av att vi som jobbar ute i blått och de som utreder brotten i gängmiljö har en ohållbar arbetsmiljö. Och för tredje man, gängmiljön är känslokall inför människoliv. Vi behöver fler verktyg i vår verktygslåda för att kunna hantera de här människorna. Jag har känt en frustration i flera år, och Andreas var droppen som fick bägaren att rinna över. Något måste göras.

6 september stängs namninsamlingen och fram till dess jobbar Hannah med att få ut den på lunchrummens bord. Målet är att få överlämna namnen till statsministern och övriga partiledare.

Det kryllar av namninsamlingar, varför tror du att just denna kan bidra till förändring?
– Jag tror att det är viktigt att vi gräsrotsnivåpoliser höjer vår röst, jag tror att det kan ha en slagkraft. Men jag behöver många namn för att det ska bli en tyngd i att åka till Rosenbad.

Här kan du läsa uppropet.

UPPDATERING 210906:
Namninsamlingen har förlängts och är nu offentlig.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst