Annons

Annons

Poliser, rösta blått

Replik
Fredrik Kärrholm
Fredrik Kärrholm, tidigare polis och riksdagskandidat för Moderaterna

Det är glädjande att Marmgren har fått sitt flummiga rödgröna parti att i vissa delar rösta med Moderaternas många konkreta förslag för en bättre kriminalpolitik. En svala gör emellertid ingen sommar.

Det är synd att Miljöpartiet och Marmgren inte förmår se behovet av rejäla krafttag mot brottsligheten. Ungdomsrabatt och dagens mängdrabatt ska avskaffas. Straffen för sexualbrott och våldsbrott skärpas ordentligt. Moderaterna vill till exempel att gängkriminella som begår grovt vapenbrott ska få lägst tolv (12!) års fängelse, jämfört med dagens ynka två år.

Det viktigaste brottsförebyggande arbetet är mer ordning i skolan och ökat föräldraansvar, inte mer bidrag och daltande. Barn och unga som växer upp måste bibringas sunda värderingar. Gangsterkulturen och klanmentaliteten måste brytas ned. Brottsligheten beror i grunden på moral och värderingar, inte socioekonomiska faktorer. Här skiljer sig också det miljöpartistiska och moderata perspektivet.

En grundförutsättning för att lösa problemen i utsatta områden är även en kraftigt minskad invandring och att fler utvisas. Miljöpartiet och Marmgren är hopplöst naiva gällande denna punkt.

Det är även ohederligt av Martin att skriva att Moderaterna inte röstade för Miljöpartiets närmast slumpmässiga förslag om mer pengar till Polisen, när han inte nämner att Moderaterna budgeterade en halv miljard mer till Polisen. Inget parti driver en tydligare linje för mer resurser till Polisen – och högre krav på polisledningen.

Slutligen innebär en röst på Miljöpartiet att Morgan Johansson får behålla jobbet som justitieminister. Det är under hans vakt som gängbrottsligheten eskalerat och rättsväsendet vanskötts. Han måste bytas ut.

Såväl polisanställda som medborgare behöver en ny, moderatledd och mer kompetent regering.

Fredrik Kärrholm, polis 2009-2021, i dag vd för Svensk bakgrundsanalys och kandidat för Moderaterna i riksdagen.

Ämnen i artikeln

Detta är en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst