Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Grova jaktbrott kan
bli jobb för Noa

Publicerad 2015-08-19

Aktuellt I dag hanteras alla jaktbrott regionalt, men i framtiden kan grova jaktbrott komma att tas om hand av Noa. Det enligt ett förslag som lämnats till polisledningen.

Rekryteringen av den grupp inom Noa som i framtiden ska hantera så kallade Citesbrott (brott som rör handel med växter och djur) är redan igång. Nu ligger ett förslag om att den här gruppen även ska hantera grova jaktbrott. En bakgrund till förslaget är att jaktbrott är känsligt på många orter och ibland svåra att hantera för de poliser som bor där.
– Många gånger är grova jaktbrott också Citesbrott vilket gör det rimligt att lägga dem på samma ställe, säger Filippo Bassini, tf gruppchef för miljögruppen i Stockholm som sitter med i arbetsgruppen som på myndighetens begäran tagit fram förslaget.